Siirry sisältöön
Ota yhteyttä

Ota käyttöön verkkolaskutus: näin hyödyt heti

Verkkolaskutus tarkoittaa sähköisessä muodossa lähetettävää tai vastaanotettavaa laskua. Verkkolasku eli sähköinen lasku säästää aikaa ja rahaa, mutta sillä on myös muita hyötyjä.

Lue tästä blogista, miksi kaikkien yrittäjien kannattaa siirtyä verkkolaskutukseen Lehto Invoicingin kanssa viimeistään nyt.

 

 

Paperilaskutuksen kanssa on monta mahdollisuutta mennä vikaan

 

Moni yritys kamppailee perinteisen (paperi)laskutuksen ongelmien kanssa. Paperilaskut tuottavat usein:

  • Kassavirtaongelmia
  • Manuaalisen laskun lähetyksen kuluja
  • Manuaalisen laskujen lähetyksen virheitä
  • Laskujen perille menon epävarmuutta: saako vastaanottaja varmasti paperi- tai sähköpostilaskumme?

 

Siksi: valitse verkkolaskutus, joka sopii sinulle. Kaikille yrityksille on olemassa sopiva tapa verkkolaskutuksen käyttöönottoon

 

Lehto Invoicing Oy:n laskutusasiantuntija ja pääkouluttaja Asta Lehto

 

Jotta ymmärtäisimme paremmin paperilaskun (tai sähköpostilaskun) eroja, alla on vertailtu esimerkinomaisesti suurimpia verkkolaskutuksen hyötyjä verrattuna paperilaskuun:

Verkkolasku:                                                                                                                                  

  • Laskun vastaanottaja saa laskun reaaliajassa, TÄMÄ NÄKYY VÄLITTÖMÄSTI KASSASSA
  • Laskun lähetyksen automaatio
  • Ympäristöystävällinen laskutusvaihtoehto

 

Paperilasku:

  • Laskun vastaanottaja saa laskun sitten, kun posti kuljettaa sen perille (?)
  • Lasku saattaa unohtua työpöydälle päiväkausiksi tai se voi jäädä lähettämättä kokonaan
  • Ympäristöä kuormittava laskutusvaihtoehto

 

 

 

Tiesitkö, että verkkolaskuista maksetaan ajallaan 84%, paperilaskuista 80%, mutta sähköpostilla lähetetyistä laskuista VAIN 50% maksetaan ajallaan? (lähde: www.tieto.osaavayrittaja.fi/laskutus-ja-perintae )

 

 Lisää verkkolaskutuksen hyötyjä perinteiseen paperilaskuun tai sähköpostilaskuun verrattuna

Verkkolaskut lähetetään omasta taloushallinnon järjestelmästä muutamalla napinpainalluksella. Laskujen luonti ja lähetys on yksinkertaista huolellisesti tehdyn pohjatyön ansiosta: asiakasrekisterit, tuoterekisterit ja hinnat saadaan laskuun oikein heti.

Verkkolaskutus on turvallista ja luotettavaa. Laskujen läpimenon pystyy varmistamaan saman tien: taloushallinnon järjestelmä ilmoittaa, jos laskutusosoite on ollut virheellinen.

 

Verkkolaskutuksen hyötyjen lista on pitkä. Miksi yrityksesi tuhlaisi enää resursseja hitaaseen ja epävarmaan laskutukseen?

 

Tiesitkö, että huhtikuussa 2020 otettiin käyttöön laki, jolla yritys voi kieltäytyä ottamasta vastaan muita kuin verkkolaskuja?

 

Verkkolaskutuksen käyttöönotto on edullista ja yksinkertaista. Lehto Invoicing kouluttaa myös verkkolaskutuksen käyttöönoton osalta. Voit varata meiltä koulutuksen tai ilmaisen konsultaation tästä.

 

Luitko jo uutisesta, jossa kerrottiin omapostin kautta tehdyistä tekaistuista laskuista? Verkkolaskutusjärjestelmissä tietoturva on kunnossa.

 

Asta Lehto

Pääkouluttajamme Asta Lehdolla on pitkä kokemus aina kansainvälisistä suuryrityksistä pieniin, yhden hengen toiminimiyrityksiin.

Kokemus on opettanut huomaamaan, että useissa yrityksissä laskutukseen liittyvien asioiden ajatellaan olevan ”ihan kunnossa”. Yleensä näissä tapauksissa metsää ei nähdä puilta, eli laskutusprosesseihin liittyvät ongelmat saattavat olla niin syvään juurtuneita ja rutiininomaisia, ettei niitä huomata ennen ulkopuolisen asiantuntijan apua. Tässä kohtaa Lehto Invoicing tulee avuksi!

 

 Tarkistetaan laskutusprosessinne yksinkertaisella menetelmällä

 Tehdään tilanneanalyysi

Korjataan aikaa ja rahaa syövät toimet tuottaviksi

 

Tavoitteenamme on viedä kaikki yritykset kohti parempaa laskutusta

 

Tilasitko jo maksuttoman uutiskirjeemme? Säännöllinen tietoisku sähköpostiisi laskutuksesta, taloushallinnosta ja uusimmista säännöksistä, jotka yrittäjän on hyvä tietää.